Aditivi pentru beton
Despre beton
PRET BETON BUCURESTI

Aditivi pentru beton

 

Aditivii sunt produse chimice lichide sau solide, care trebuie sa fie compatibile cu cimentul si care se adauga in beton inainte sau în timpul prepararii acestuia, in scopul imbunatatirii si/sau modificarii unor proprietati in stare proaspata sau intarita.

 

Plastifiant. Imbunatateste lucrabilitatea betonului, creste fluiditatea, facand posibila reducerea cantitatii de apa. Prin adaugarea de plastifianti se produce o dispersie mai uniforma a cimentului in masa betonului, fapt care duce la o crestere a rezistentei mecanice datorita procesului de hidratare crescut. Plastifiantii nu modifica rezistenta betonului la factorii externi: inghet-dezghet. 

 

Superplastifiant.  Imbunatateste substantial lucrabilitatea betonului. Actioneaza ca un plastifiant la o intensitate mai mare. Betonul rezultat pote fi utilizat cu un efort mic de compactare sau fara compactare. Se foloseste in spatii mici sau in locuri cu armaturi foarte dense. Utilizarea superplastifiantilor este utila si pentru producerea betonului de lucrabilitate normala dar cu o rezistenta mecanica mare datorata raportului ciment/apa.

 

Antrenor aer.  Imbunatateste durabilitatea betonului, in special rezistena la inghet-dezghet. Acest aditiv in timpul amestecarii betonului introduce in masa lui cantitati controlate de bule mici de aer. In procesul de inghet dispersia moleculelor de apa poate ocupa locul bulelor de aer si betonul cu se fisureaza. Antrenorul de aer are dezavantajul scaderii rezistentei mecanice a betonului. 

 

Accelerator de priza.  Reduce timpul de intarire a betonului. Utilizarea lui este utila in lucrul unde timpul de lucru este redus: spatii industriale cu tarfic , zone circulabile.

 

Accelerator de intarire.  Accelereaza rezistenta timpurie a betonului, adica a intaririi lui. Avantajele ale utilizarii accele­ratorilor sunt:

  • posibilitatea finisarii suprafetei betonului dupa un timp mai scurt, a aplicarii mai rapide a unor straturi de protectie, ca si posibilitatea de punere mai rapida in exploatare a elementelor respective. 
  • Posibilitatea decofrarii mai rapide a unor suprafete mari pentru reducerea timpului de executie.

 

Intarzietor de intarire.  Creste timpul de intarire al betonului. Este util in transportul  betonului la distante mari, atunci cand se toarna un volum mare de beton si nu este de dorit sa se intrerupa acest proces.

 

Impermeabilizanti.  Reduce absortia apei. Impermeabilitatea la apa a betonului este o problema foarte importanta. Apa poate patrunde prin capilaritati sau in cazul exercitarii unei presiuni a apei asupra betonului.

Proportia optima de aditiv poate fi determinata numai prin teste de labo­rator, avand, in mod evident, ca orientare recomandarile producatorilor.

IN BUCURESTI SI ILFOV

Livram beton direct pe santierul tau

Serviciile si produsele pe care le livram sunt destinate atat societatilor de constructii cat si persoanelor particulare. Vindem o gama larga de betoane pentru diverse destinatii astfel incat sa satisfacem toate dorintele clientilor nostri. Contactati-ne telefonic, pe email sau pe formularul de contact pentru o oferta de pret.

Parerile clientilor vorbesc de la sine